Így mozgasd násznépedet (hasznos esküvői tanácsok)

« vissza

Ha azt mondom, vőfély, az emberek általában a verselő pálcás mukira gondolnak. A lakodalom azonban részben logisztika is, sok embert kell egyidejűleg mozgatnunk, akár több helyszín között is. Így a (jó) vőfélyt akár látens logisztikai menedzserként is azonosíthatjuk. Az alábbiakban a násznép mozgatásáról osztanánk meg pár gondolatot, természetesen megmaradva a vőfélyi nézőpontnál.

  • 0. Ne mozgasd a násznépedet. Nem szeretik. Komolyan. Mert a násznép, az olyan. Felvették a szép ruhát, enni, inni, szórakozni akarnak, teljesen jogosan. Erre jön egy fickó, sorba állítja őket, mint a katonaságon… Vannak olyan lagzis helyszínek, amelyek vállalják, hogy a szertartást is leszervezik. Ha tudsz, válassz ilyent. Délután bemész, reggel elmész, megvolt minden, és ki sem kell tenned a lábad.
  • 1. Ha már mozgatnod kell a násznépet, ne mozgasd sokat. Vannak falvak, ahol ezt megteheted. Pered: a Lackóból a templom pár perc. Taksony: a Taxonból kilépve ott a templom. Komárom: a Prestige teraszáról szinte megfoghatod a Szent András keresztjét. Tardoskedd: a kultúrház előtt van a templom. Meg még van pár ilyen hely.

A kevés mozgás nem csökkenti radikálisan a násznép komfortérzetét.

  • 2. Ha nem teheted meg, hogy nem mozgatod a násznéped, pl. Kassáról vagy, és Érsekújvárba nősülsz, tegyél meg mindent, hogy a transzport a népnek minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon. Úgy utaztasd őket, ahogy te is szeretnél utazni. Ha nagy távolságot kell áthidalni, jólneveltségről teszel tanúbizonyságot, ha buszt fogadsz a násznépednek. Ez azért is jó, mert csak egyszerre tudnak elmenni. Azaz akkor mennek el a lagzidból, amikor a buszt indítod. De akkor bizony nagyon.
  • 3. Ha a nászmenet nem gyalogos lesz, mert esetlegesen messze van az esküvős helyszín, akár másik városban, vagy az adott település távoli részén, rendelj buszt. A Csallóközben és a Mátyusföldön a legtöbb templom környékén problematikus a parkolás, mert amikor a templomok épültek, még nem ismerték a parkolóhely-problémát. 100 ember 20-25 autóval kel útra. Ugyanennyi járműnek parkolóhelyet is kell találni, össze kell szerveződni stb. A busz meg megáll, kiugrálnak belőle, és hogy utána hova megy, az nem a násznép gondja.
  • 4. Ha Pozsonyban lesz az esküvőd, a 3. bekezdés hatványozottan igaz. A népszerű Kék templom (becsületes nevén Szent Erzsébet) környékén májusban reménytelen parkolóhelyet találni.
  • 5. A menyasszonylopást a staff általában nem szereti. Itt elolvashatod, miért. Ha mégis ilyen történik, akár résztvevőként, akár szenvedő alanyként, csak józan sofőr mellé ülj be.
  • 6. Becsüld meg a sofőreidet, és reggel, amikor elbúcsúztok, jusson eszedbe, hogy ők szárazon ülték végig az éjszakát, szóval itt egy palack lagzis bor kevés…

 

Kocur László vőfély

0908 56 29 20

www.vofely.sk

 

fotó: www.kalman.eu

Rólunk

A felvidekieskuvo.sk életre hívása során egyetlen cél vezérelt bennünket: hogy egy helyen tegyük elérhetővé számotokra mindazokat a szolgáltatásokat, amelyek segítségével a Nagy Napot tényleg emlékezetessé tehetitek.

Csapattagok

Ismerjétek meg tagjainkat, és válasszatok minőségi esküvői szolgáltatóink közül. Válogatott csapattagjaink legfőbb célja ugyanis az igényes és magas szintű felvidéki esküvők megvalósítása.

A csapattagok külön‑külön foglalhatóak. A minőség minden esetben garantált!